2017.04.05. Alumni portrék: Füzes Kata2017. április 5-én Füzes Kata, az Orfűi Malommúzeum ügyvezetője és a pécsi Jókai Cukrászda cukrásza volt a vendégünk.
A beszélgetést vezette: Dr. Jankó Ferenc.

Kata örömmel fogadta felkérésünket, hisz szeretettel gondol vissza az itt töltött diákévekre, és természetesen a Selmeci Hagyományokra is. Hasznosnak találja az akkoriban létrehozott Nemzetközi Kapcsolatok Szakkollégiumban végzett feladatait, és összességében az itt tanultakat. Mesélt az útkeresésről, amely a multik világából, az egyetemi szférán és a nagyléptékű Zsolnay Kulturális Negyed fejlesztési projektjein át elvezették a cukrász mesterségig, amelyben úgy érzi, megtalálta a helyét. Szívügye az Orfűi Vízimalom működtetése, és most talán megadatik a lehetőség, hogy teljes emberként a malom berkein belül megvalósítsa álmait egy saját pékműhely létrehozásával.

Kata tanácsai a mostani diákságnak: érdemes az egyetemi évek alatt is munkatapasztalatot szerezni, illetve a tanulmányok mellett valamilyen hallgatói szervezetben feladatokat, akár tisztségeket is vállalni, mivel ezek sokat segíthetnek majd a későbbiekben, amennyiben jó vezetőkké szeretnének válni.

Köszönjük Katának, hogy elfogadta meghívásunkat! Sok sikert kívánunk tervei megvalósításához!

 

A képek megtekinthetők itt >>