2014.03.26. GEKSZ – Kolozsvári Művészeti NapokE nap délutánján volt a Kolozsvári Művészeti Napok nyitórendezvénye.

A fő szervező a Területfejlesztési Szabadegyetem volt, a szakkollégium segédszervezőjeként jelent meg, a rendezvény Sajtónapjának szervezésében vállaltunk szerepet. Érdekes volt megtapasztalni egy ilyen esemény előkészítését, megvalósítását. Jövő évre tervezzük kolozsvári látogatásunkat Európa Ifjúsági Fővárosába, ennek előkészítését is elindítottuk.

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet mint társrendező 2014. március 26-án nyitotta meg Kolozsvári Művészeti Napok rendezvénysorozatát.
A megnyitóünnepséget 14.00 órakor sajtótájékoztató előzte meg, mely során Breuer Klára a Külügyminiszter kabinetfőnöke, dr. Horváth Anna Kolozsvár alpolgármestere és prof. em. Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke méltatta az eseményt. Ezt követően prof. dr. Faragó Sándor a NYME rektora, Szász Jenő a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és dr. Fábián Attila a NYME KTK dékánja számolt be az Intézet és az Egyetem között megköttetett stratégiai partnerségi szerződésről.

A sajtótájékoztató után a díszvendégek ünnepélyesen megnyitották a rendezvényt, s a népes kolozsvári küldöttség alkotásait megtekinthette a nagyszámú érdeklődő. Este 19.30-tól a Soproni Petőfi Színházban a kolozsvári Váróterem Projekt Társulat vendégjátékát élvezhette a közönség „Mit csináltál három évig?” címmel.
Sok nagyszerű esemény már véget ért, de a kiállítások április 11-ig még látogathatóak a Pannonia Galériában, ahol minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

 

Linkek:

Kisalföld >>
Sopron TV >>
Alon >>
Edupress >>
NYMEPress >>

Támogatás 2013-2014

Programjainkat 2013-2014/II. szemeszterben „a felsőoktatásban működő minősített szakkollégiumok támogatása (NTP-SZKOLL-13-0048)” című pályázat segítségével valósítottuk meg.