2018.06.07–10. GEKSZ – Tréninghétvége


A Nemzeti Tehetség Program jóvoltából júniusban ismét lehetőségünk nyílt egy hosszú hétvége közös eltöltésére.

Idén Sátoraljaújhelyet és környékét fedeztük fel. Csütörtökön a hosszú út után csapatépítő játékokkal hangolódtunk, majd este Schweitzer Tamás, a városi közgyűlés turisztikai bizottságának elnöke mutatta be Sátoraljaújhelyet a tudatos városfejlesztés szemszögéből. Nagyon érdekes volt megtudni, hogyan épített fel egy határszéli, korábban alvó kisváros komoly turisztikai vonzerőt egymáshoz illesztett projektekkel.Péntek délelőtt meglátogattuk a Magyar Nyelv Múzeumot Széphalmon, ahol nem csak nyelvünk szépségeibe hanem Kazinczy életútjába is betekintést nyerhettünk. Innen az utunk egyenesen a Zemplén kalandparkba vezetett. Kipróbáltunk a libegőt, hófánkot, bobot, meghódítottunk a kilátót és a két hegy között kifeszített átcsúszópályát is. Izgalmas volt átélni azt, amit tegnap este még szakmai szemmel elemeztünk. Szombat délelőtt Körei László egyetemi oktató, egészségfejlesztő-mentálhigiénikus tréner tartott nekünk személyiségfejlesztő képzést, melynek segítségével nem csak önmagunkat hanem egymást is jobban megismerhettük. A délután Újhely és környéke felfedezésével telt, melyhez külön játékot szerveztünk. Tartalmas hétvégénk utolsó napja utazással telt, melyet társasjáték partival próbáltunk izgalmasabbá tenni.
Reméljük jövőre is sikerül hasonlóan szép tájakra eljutnunk! Továbbá ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezők fáradságos munkáját is!

 

A képek megtekinthetők itt >>

Támogatás 2017-2018

2017. július 1. és 2018. június 30. között programjainkat "A hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatása (NTP-SZKOLL-17-0021)" című pályázat segítségével valósítjuk meg.

 

Mizda Balázs Károly (pdf) >>
Nedelka Erzsébet (pdf) >>
Dr. Pirger Tamás (pdf) >>

Borsodi Ilona Zsuzsanna (pdf) >>
Fekete Edina Katalin (pdf) >>
Kelló Istvánné
(pdf) >>

Körei László (pdf) >>
Neuhold Dóra Ágnes (pdf) >>
Sátoraljaújhely, tudatos városfejlesztés (pdf) >>