A HÖK története

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata 1999 szeptemberében alakult meg az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat 2000. évi egyetemi integrációhoz kötődő szervezeti átalakulásához kapcsolódóan. Azóta képviseli a hallgatókat a kari vezetés, az oktatók, más karok és diákszervezetek felé.

A Hallgatói Önkormányzat 3 képviselõjével azon dolgozik, hogy a hallgatók jogai és érdekei széles körben képviselve legyenek, a csoportos és egyéni hallgatói érdekek védelme minden olyan fórumon, ahol a közösségek érdekeinek vagy véleményeinek megjelenése szükséges. Támogatjuk mind anyagilag, mind morálisan a hallgatói kezdeményezéseket.

A Hallgatói Önkormányzat képviselõket delegál a Kari Tanácsba, a Szenátusba illetve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Elnökségébe, Választmányába és különbözõ szerveibe. Ezen felül a Kar különbözõ bizottságaiban képviselik a Kar hallgatóit. 

A Hallgatói Önkormányzat az érdekképviseleten túl ösztöndíj elbírálással, illetve szociális és egyéb pályázatok kiírásával és értékelésével foglalkozik.

A HÖK talán egyik legfontosabb feladatának tartja az egyetemi évek kohéziós erejének növelõjeként a hallgatói rendezvények megszervezését és lebonyolítását.