2019.04.03. Next Tourism Generation Alliance projekt – nyitóülés

ntg
A Next Tourism Generation Alliance projekt (NTG) egy négyéves kutatás (2018–2022), mely az EU részbeni finanszírozásában valósul meg 14 partner részvételével. A partnerek között vannak nemzetközi és nemzeti szakmai szövetségek, kamarák, oktatási, szakképzési és felnőttképzési intézmények.

A projekt vezetője az olasz Federturismo, a partnerek között van brit, ír, francia, német, holland, spanyol és bolgár tag is. Magyarországot a Soproni Egyetem és a VIMOSZ (Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Szövetsége) képviseli.

A projekt célja, hogy első lépésként feltérképezze a turizmus szakma munkavállalókkal szembeni jelenlegi elvárásait, majd felvázolja a turisztikai keresleti-kínálati trendeket figyelembe vevő jövőbeni követelményeit. A vizsgálandó ismeretek-készségek között kiemelten kezeljük a digitális, a „zöld” és a szociális-kulturális ismereteket-készségeket. A projekt végső célja egy új, a várható elvárásoknak megfelelő képességeket és készségeket támogató, ösztönző képzési módszer kidolgozása, tesztelése, bevezetése.

A projekt 2019-es tavaszi konzorciumi ülésének szervezője és házigazdája Magyarország.
A konzorciumi ülés résztvevőit a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara 2019. április 2-5. között látja vendégül.

A soproni programot az Egyetem a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók közreműködésével szervezi. A rendezvény megnyitó ülésére 2019. április 3-án került sor, de a résztvevők már kedden egy városbemutató séta alkalmával is megismerkedhettek Sopronnal.

 

A képek megtekinthetők itt >>