2020.02.25. Belső motiváció és egyedi témaválasztás – TDK nap


A Tudományos Diákköri Konferencián, azaz a TDK-n való részvételre buzdítottuk az egyetem hallgatóit. 

 

A Tudományos Diákköri Konferencián, azaz a TDK-n való részvételre buzdítottuk az egyetem hallgatóit. Az intézményünk által szervezett TDK napon jellemzően első éves diákok vettek részt, a hangsúly mind az oktatói előadásban, mind a workshop foglalkozásokon, az egyedi témákon és a belső motiváció feltárásán volt.

Február 25-én a workshop keretein belül Dr. Koloszár László, a Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke tartott előadást, amelyben felhívta a figyelmet a legfontosabb információkra a TDK-val kapcsolatban, valamint kitért a dolgozatírás számtalan előnyére. A későbbiekben két szakmai tanácsadó segítette a hallgatókat a témaválasztás területén, illetve az egyéni motiváció megtalálásában. Az egyik állomáson egy grafológus szakember elemezte a diákok írásait, amely hatalmas érdeklődéssel kötötte le a hallgatóságot. Másik meghívott szakemberünk egy karrier coach volt, aki a belső erőforrásokra, a motivációkra, a célok és a jövőkép tervezésének fontosságára helyezte a hangsúlyt.  

A workshop után Ékes Severin Pro Scientia díjas hallgató tartott élménybeszámolót a TDK-n és OTDK-n szerzett tapasztalatairól. Az előadásban többször hangsúlyozta, valóban bármilyen témát érdemes tudományos keretek közé foglalni. Karunk igen büszke rá, hogy az elmúlt években két hallgatónk is bekerült a kétévente országosan összesen három-négy fő kiválasztott közé. 2013-ban Ékes Szeverin Kristóf, 2015-ben Fazekas Nikolett öregdiákunk érdemelte ki e kitüntetést. Az előadás után kötetlen beszélgetés formájában is feltehették diákjaink kérdéseiket. 

A TDK nap reményeink szerint sokak érdeklődését felkeltette a karon folyó tudományos munka iránt, így továbbra is arra buzdítjuk a hallgatókat, hogy jelentkezzenek a TDK-ra! A jelentkezési határidő: március 5. 

 

A képek megtekinthetők itt >>